annonser her

[Partner login] [Nyheter] [Utsyn]
Aktuelt


Registrering av reiseinformasjon hos Utenriksdepartementet
Oppfordring til alle på reise i utlandet: Husk å registrere din reise på reiseregistrering.no. Oppdater oppholdssted og planlagt hjemreisedato underveis. Slett reisen når du er kommet hjem.


Utforsk verden i Oslo 9 og 10. februar 2019
Den 9. og 10. februar ser et helt nytt reiselivsarrangement dagens lys midt i Oslo sentrum! På Utforsk Verden kan alle reiseglade finne spennende opplevelser og aktiviteter; her kan du treffe representanter for en rekke firmaer som selger internasjonale reiseopplevelser, delta på mange interessante seminarer, gjøre gode reisekupp og kanskje vinne flotte premier! Og det er helt gratis for alle å delta på dette arrangementet!


Reiselivsmessen Oslo og Stavanger 2019
Skal du på langtur, besøke en storby, på sydenferie eller kanskje du legger ferien i Norge. Uansett, vi reiser som aldri før og 2019 ser ut til å bli et nytt stort reise år!


Reiselivsmessen 12-14. januar 2018
Møt erfarne reiseoperatører som kan gi deg sine tips, råd og erfaringer. Messen i Oslo har fullt program med foredrag, aktiviteter for barn, seminar mv. Bestill din neste ferie direkte på messen og få gode rabatter!


Nå faller prisene på høstens feriereiser
Flyreiser, charterreise og hotelopphold blir rimeligere


Stor kapasitet for feriereisende til sydlige breddegrader
Ferietiden er i full gang og det meldes om gode forhold nordpå og noe høyere priser sydover. Dette forventes å avta uti august, men det er fremdeles gode muligheter.


Velkommen ut!
Alltid oppdatert vær- og føreinformasjon for norske alpinanlegg med appen og nettsiden Fnugg.no som til enhver tid skal inneholde oppdatert informasjon om norske skidestinasjoner, og skal gjøre det lettere for både nordmenn og turister fra utlandet å besøke norske alpinanlegg.


Påskefjellet 2015
Fjellviddene i Rørosregionen er selve påskedrømmen! Husk solkrem og klister. Her er det kilometervis med langrennsløype, og alpinanleggene har åpent alle dagene og godt med sne i bakkene.


Nye Ruter til Vilnius – perfekt for byferie i påsken
Det blir lettere å reise til Litauen nå. Fra og med den 26 mars øker mulighetene til Litauen når også Norweigan starter å fly til hovestaden 3 ganger i uken . Det er en direkterute fra Oslo Gardemoen. Sammen med RyanAir, som også flyr direkte fra Oslo, og SAS som flyr via Stockholm, vil det i sommer være 12 muligheter per uke for å reise til vårt noe ukjente naboland i øst.


Oslo er vertskap for de spanske gastronomidagene ”EAT SPAIN UP!”
Under det tredagers gastronomiprogram ”Eat Spain up!” i Oslo (24-26 mars) vil det tilbys smaksprøver, seminarer, foredrag osv. Initiativet har til formål å spre spansk matkultur i Norge, dens rikdom, produktutvalg, tradisjoner og kulinarisk kreativitet. Målet er å fremme kultur- og gastronomisk turisme i Spania, samt posisjonere landet som et foretrukket reisemål på dette feltet.


REISELIVSMESSEN OSLO 2015 – TELENOR ARENA
Reiselivsmessen Oslo 2015 – Telenor Arena, arrangeres helgen 9. Januar – 11. Januar. Årets nyheter og reisetrender lanseres. Nasjonale og internasjonale reiseaktører er samlet på Telenor Arena, og er klare for å gi deg sine aller heteste reisetips. Kom og bli inspirert, la erfarne reiseoperatører gi deg de aller beste tips, råd og erfaringer samt bestill reisen direkte på messen og få gode rabatter.


Liv Ullman med ny norsk-irsk produksjon av Miss Julie
Denne uken vil scener fra det nordirske landskapet og historiske hus lyse opp skjermen når den norske premieren på Liv Ullmanns Miss Julie settes opp fredag 12. september på Klingenberg kino i Oslo.


Regn deg frem til flyerstatning
Er flyavgangen forsinket eller innstilt? Blir du booket om til et annet fly, eller kom ikke bagasjen frem? Forbrukerrådet krever at flyselskapene blir flinkere til å hjelpe forsinkede passasjerer. Nå gir organisasjonen førstehjelp til tørste, sultne og sinte reisende.


Norges største utvalg av hytter lansert på BookNorway
I 2011 solgte norskregistrerte formidlere vel 1 millioner overnattinger i private hytter i Norge. Nesten fire av fem av disse bestillingene (80 prosent), var utenlandske. Til sammenligning var andelen utlendinger i de andre overnattingsbedrifter bare 27 prosent. For første gang kan hyttene til Norgesbooking, Novasol, DNT og destinasjonsselskapene bookes på ett sted.


NETTER I GAMLEBYEN I JERUSALEM
De behagelige sommernettene nærmer seg raskt, og Jerusalem er klar til å tilby turister, pilegrimer og besøkende nok en grunn til å bli værende i de historiske bakgatene og stedene i de fire bydelene i gamlebyen.


Kombiner det nyttige med det hyggelige – dyrk dine interesser i vakre omgivelser på den franske Riviera.
Transprovence lanserer tredagers kurs på Rivieraen der man sammen med likesinnede fordyper seg i ulike temaer som tegning og maling, fotografering, litteratur og språk, dans, sang, mat og drikke m.m. Man bor på et privat overnattingssted med svømmebasseng og utsikt over Middelhavet. Det franske vertskapet deltar også i undervisningen (foto- og språk), sørger for velvære under oppholdet.


Hva tingene koster i Serbia..?
At Serbia er et rimelig land å oppholde seg i, har mange fått med seg allerede. Men,hva ting faktisk koster, er det ikke like stor bevissthet omkring.


PRM: Ulysses sendes live over hele verden på Bloomsday
For å markere at James Joyces mesterverk Ulysses i år blir utgitt i hans hjemland for første gang, vil kjente personer lese fra den nye, irske utgaven. Begivenheten vil bli sendt live over hele verden på Bloomsday, den 16. juni.


Svært lav deltakeravgift på NHO Reiselivs årskonferanse
Programmet er klart for NHO Reiselivs årskonferanse på Quality Hotel & Resort Sarpsborg 27. og 28. mai. I år tilbyr vi svært lav deltageravgift for sine medlemmer.


Opplev naturens mangfold i de thailandske nasjonalparkene
Luftfuktige regnskogjungler, fuglerike mangrovesumper og urørte koralløyer – i Thailand finnes det over hele landet en enorm variasjon av økosystemer i vernede nasjonalparker. Den eksotiske naturen er også lett tilgjengelig for turister da flere av de beste nasjonalparkene ligger bare et par timer fra turiststeder som Chiang Mai, Hua Hin og Phuket.


Reis i April/mai
Nå bugner det av rimelige reiser til Syden med avreise April/Mai. Benytt derfor anledningen nå og få deg en sydentur til under kr. 1.000 hvis du kan. Det er nå du gjør kuppene.


Ferieleiligheter i Provence
Det er fint å kunne leie seg en leilighet og flytte rett inn i omgivelsene. Dette blir anderledes enn å bo på hotell, - du sparer mye penger og du blir en del av et miljø med kaffetrakter og et nabolag. Et sentrumsnært bosted gir det deg beste utgangspunkt for en deilig ferie forteller Ludwig Berstad som akkurat har åpnet Galleri Bien i Oslo, og som leier ut sine to ferieleiligheter i Provence.


Reiseliv 2012 med fire scener, 100 show og mye moro for barna
Norges Varemesse rendyrker publikumsmessen Norges Varemesse har store ambisjoner for Reiseliv 2012 på Lillestrøm 2.-4. mars. Reiseliv 2012 rendyrkes som en publikumsmesse med fokus på opplevelser, oppdagelser og overraskelser.


Årets Perle-finalister er klare
15 finalister er trukket ut til kåringen av Norges reiseperle. Juryen har nå hver for seg plukket ut tre kandidater i hvert distrikt. Vi har summert resultatene og har gleden av å invitere følgende PERLER til Reiseliv 2012, hvor de får møte et stort publikum og en vinner vil bli kåret.


Thailand ble kåret til “Verdens beste turistland 2012” av den norske Grand Travel Award
For niende året på rad er Thailand kåret til “Verdens beste turistland” av den norske reiselivsbransjen. Grand Travel Award 2012 ble avholdt torsdag i forrige uke på Radisson Blu Scandinavia i Oslo. Prisutdelingen arrangeres for 17. gang av Travel News, et uavhengig norsk reiselivsmagasin.


Reiselivsmessen Oslo 2012, Telenor Arena
Denne helgen, 13-15 Januarer det reiselivsmesse på Telenor Arena og flere hundre utstillere er representert.


Ryan Air: FLYR HØYT PÅ LAVPRIS
Ingen kan matche Ryan Air på pris. Men som passasjer er det en del viktige ting du ikke må glemme.


Sydenkuppene gjør du nå
Er du reiseklar straks etter nyttår? Ukesturer til varmen f eks på Madeira ligger helt nede på 1295 kroner.


Opplev Lorca til akkompangement av spansk gitar i Musikkavdelingen!
Lørdag 21.05. kl. 13.00 opptrer Trini Lund og Erik Wesseltoft i Musikkavdelingen med et program om den spanske dikteren Federico Garcia Lorca.


Reiselivsmessen 2011
Året 2011 åpner med at hele verdens reiselivsaktører samles. Nyheter, trender og opplevelser møter du "live" på Reiseliv og Norges Varemesse. Torsdag og fredag er businessdager, og publikum kan komme inn fra fredag kl 14.


Flyselskapenes prisgåte avslørt
Når er det rimeligst å bestille flybilletter? Hvor lang tid i forveien? Hvilke avreise og hjemreisedager er rimeligst? Når på døgnet bør billettene bestilles?


Legge julebordet til utlandet?
Det er ikke dumt å planlegge julebordet allerede nå, enten det skal avholdes på kontoret, i leide lokaler, på en restaurant, eller som mange har begynt å gjøre; på reise.


kultur og REISEFESTIVAL
Lørdag og søndag 10 og 9. september er det kultur og REISEFESTIVAL i Middelalderparken i Oslo. Flere telt er satt opp og du kan smake, høre og oppleve detinasjoner som Spania og Thailand, samt kanskje gjøre et reisekupp.


10 prosents økning for Reiselivsmessen
- 33.328 mennesker besøkte årets reiselivsdager på Lillestrøm. Dette er 10 prosents økning og strålende tall. Vi øker etter historiens verste år for turismen verden over, hvor stort sett alle har opplevd tilbakegang. 85,5 prosent av publikum er dessuten i kjøpsmodus viser Argus Analyse undersøkelse. Det er en gledelig og viktig beskjed både for oss og for utstillerne, sier prosjektleder for Reiseliv, Torill Engelberg i Norges Varemesse.


Reiseliv 14 - 17. januar
Norges varemesse på Lillestrøm gjør seg klare til varemesse i dagene 14-17 januar. De to første dagene er reservert for reiselivsaktører, men lørdag og søndag er åpen for alle.


Se listen over luftfartsselskaber med driftsforbud indenfor EU (ajourført den 05.03.2007)
Europa har med sine effektive standarder for luftfartssikkerhed opnået et sikkerhedsniveau blandt verdens højeste. Medens EU og medlemsstaterne samarbejder med andre landes sikkerhedsmyndigheder om at hæve sikkerhedsstandarderne verden over, opererer nogle luftfartsselskaber dog stadig på betingelser, der ikke opfylder essentielle sikkerhedskrav.


Tollfrie kvoter
Hvis du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du ta med deg varer til en samlet verdi av NOK 6000 toll- og avgiftsfritt. Vi viser til Toll og avgiftsdirektoratet og presenterer en enkel oversikt over tollkvotene.


Flere og flere nordmenn reiser til Sverige
Svenske priser på mat har fristet nordmen i mange år og nå med store kutt i formuesskatten, samt et stort utbud av rimelige boliger blir Sverige mere attraktivt enn noensinne. Siste nytt er åpning av et norsk luksushotell i Strømstad.


500.000 gratisbilletter fra Germanwings
Det tyske lavprisflyselskapet Germanwings åpner sitt vinterprogram med 500.000 gratisbilletter.


HVOR I ALL VERDEN KAN VI REISE?
Noen hakker opp mennesker, andre hugger regnskog. Den politisk bevisste turist må nøye overveie hvor han skal reise. Vi kan knapt feriere i vårt eget land heller - for da støtter vi vel den omstridte hvalfangsten..?


BILLIG, BRA OG BALTISK
I ca. ett år har Air Baltic fløyet direkte mellom Oslo og Riga. Vi testet ruten i januar i år, og vi angret ikke - da... Men en norsk forretningsmenn som flyr veldig ofte mellom byene, fortalte oss om "gode muligheter" til ufrivillige flyplassopphold.


Reis i Vesterled i mars
Til fantasipriser kan man nå reise med rederiet Smyril Line frea Bergen til eksotiske Færøyene og Island. En eventyrlig reise i vikingenes fotspor med cruisefergen Norröna til Færøyene eller Island. Få med deg resten av familien eller noen gode venner og reis: Pris fra kr.530,- per person inkludert reise tur/ retur, transport av egen bil og plass i lugar!


Norwegian åpner nye ruter til Gdansk og Riga
I november setter det norske flyselskapet Norwegian igang med flyvninger til Gdansk i Polen og Riga i Latvia


Høstferie
Med høstferien steg prisene på reiser og mange er dem som vil reise. Forvent lavere priser om en uke, eller to. Flyprisene til USA er også fallene, fra kr. 36xx t/r. Gardermoen.


Reiselivsmesse 13-16 januar
Årets reiselivsmesse er igang og har en egen avdeling for golfspillere og de som har, el ønsker bolig i utlandet.


SAS ÅPNER INTERNETT I LUFTEN
Flyselskabet SAS har åpnet for trådløs internettadgang på ruten København - Seattle, USA. Trådløs nettadgang fra flysetet lanseres først på de lange flyveturene. Nettadgangen er ikke gratis, men koster 30 dollar, omkring 180 kr. Man kan også kjøpe korttidsgang – en halv times nettadgang til ti dollar, omkring 60 kr.


IT-utviklingen dreper de små reisebyrër
Online-bestilling og selvbetjening hos de store reisebyråene har skjøvet de små reisebyrående i bakgrunnen. Flere må legge ned.


Dumt å være norsk når du skal leie bil hos Avis?
En reisende som skulle leie en mindre familiebil i Norge fikk sjokk da han besøkte www.avis.no som hadde dobbelt så høye priser og dårligere kundeservice enn www.avis.com


Sjøen for alle 12. - 21. mars 2004
Hva er 18.500 m2 stort og fylt til randen med båter? Svaret er Norges desidert største båtmesse, Sjøen for alle. Aldri tidligere har det vært arrangert en større båtmesse i Norge. Sjøen for alle arrangeres i Lillestrøm 12.-21. mars.


Virtuelle reiser
Reis verden rundt fra din egen stue vha. QuickTime VR.


Ny rekordsommer for DFDS Seaways i Norge.
Den 20. juli satt m.s. PEARL OF SCANDINAVIA ny passasjerrekord med hele 1.837 passasjerer ombord, dette var 25 passasjerer flere enn 24. juli 1998.


KLM kutter prisene
Om en uke kutter KLM prisene med så mye som 40 prosent. Og mer skal det bli.


Reis til London for fem (5) kroner
Lørdag kunne du bestille billetter med flyselskapet Ryan Air til London i august for kun fem kroner.


Reis nå!
I disse dager bugner det av rimelige reisetilbud til Syden rett for fellesferie og annet som først begynner i Juni. Benytt derfor anledningen nå og få deg en sydentur til under kr. 1.000.-


Regjeringen rammer fergerederiene
Bondevikregjeringen kutter skattelettelser på 240 millioner kroner til fergerederiene som hadde forhandlet seg frem til refusjon av inntektsskatt, trygdeavgift og arbeidsgiveravgift med Stoltenberg regjeringen. Color Line rammes og Fjord Line rammes hårdt og selskapene vurderer utflagging.


SYDEN-TURER PÅ DUMPINGSALG
Turoperatører dumper prisene på sydenturer etter USA-terror og politisk usikkerhet.


OPPTUR FOR SAS
Både passasjertrafikken og aksjekursen øker.


Kjempebot til SAS
EU-kommisjonen har gitt SAS en bot på over 300 millioner kroner for ulovlig samarbeid med det danske flyselskapet Maersk Air. Maersk får en bot på over 100 millioner. Flyseskapene SAS og Maersk er idømt kjempebøter av EU-kommisjonen for å ha samarbeidet i all hemmelighet, noe som strider mot EUs konkurranseregler.


Danskebåtene slaktes
Rederiene som driver danskebåtene og Kiel-ferjene har fått 127 pålegg om å rette opp feil og mangler ved sikkerheten på ferjene. Sikkerhetsbrister på livbåter, branndører, baugport og alarmsystemer er noen av feilene som er avdekket.


Flyreisende og Internet
Flyreisende fortsetter å omfavne den nye teknologien og søker reiseinformasjon på Internet i større grad enn noengang tidligere og utfordrer tradisjonelle kilder iht. ny undersøkelse.


Opptur for Hurtigruten Bergen-Kirkenes
Tallet på reisende med Hurtigruten 1. kvartal 2001 var 70 745 passasjerer, en økning på hele 8 338 passasjerer eller 13,4 prosent sammenlignet med 1. kvartal i fjor. Størst økning var det i tallet på passasjerer sørover med 14,9 prosent.


Flere handler direkte med flyselskapene
Hvorfor ta omveien om de nettbaserte reisebyråene, når man kan bestille direkte fra flyselskapene som ligger ute med egne e-handelsløsninger? Slik tenker stadig flere. Fra februar i fjor til februar i år økte besøkene til flyselskapenes nettbutikker med 26 %.


SAS-passasjerer tester ut internett i luften
Et Boeing 767-fly som trafikkerer SAS-ruter til Nord-Amerika tester trådløs e-post og internett tilgang for flypassasjerer. Om et par-tre år har alle våre øvrige fly dette installert.


Gran Hotel Bahia Del Duque - en perle!
Søker du en opplevelse utenom det vanlige? Reisenett anbefaler Gran Hotel Bahia Del Duque på Tenerife for en unik opplevelse.


Reiseliv2001 teller ned mot ny sesongstart for reiselivsbransjen
Reiseliv 2001 er nærmest fullbooket av tilbydere av produkter og tjenester. H.M.Kong Harald vil være tilstede ved åpningen av Reiseliv 2001 torsdag 11. januar og Statsråd Grete Knudsen, Nærings- og handelsdepartementet vil holde et innledende foredrag med 'tema ”Politiske rammebetingesler for reiselivsindustrien i Norge'.


Hardanger.no hvor er du?
Kampen om reiselivskunder blir større og større i tiden fremover og vi ser at gode domenenavn kan gjøre sitt for å trekke turisten. Et domenenavn koster fra kr. 300.- og kostnadene ved drift vil være ca. kr. 2.000 per år.


Høyre går imot livstruende momsforslag på reiselivet
Regjeringens forslag om å innføre moms på reiseliv vil påføre store deler av næringen et banesår. Det bekrefter undersøkelsen Reiselivsbedriftenes Landsforening nå har gjort. Undersøkelsen viser at reiselivsbedrifter over hele landet går på store tap og risikerer nedleggelse dersom forslaget går gjennom.


SVENSK (!) ELGJAKT PÅ INTERNETT
Dypt inne i de svenske skoger finnes et web-kamera. Ser du en elg på nettsidene, kan premien bli en elgstek eller annet vilt...


VANSKELIG Å BESTILLE REISER PÅ NETTET
Nettsteder for reiser får strykkarakter av forbrukerne. Ingen av seks husholdninger som fikk i oppdrag å teste reisebestillinger på Internett klarte alle oppgavene.


KAMP OM REISELIVETS NETTBESTILLINGER
Oslo (NW): Bestilling av forretnings- og feriereiser kommer til å bli ett av de største markedene for e-handel, spår ekspertene. Det ligger an til knallhard nettkamp mellom flyselskaper, reisebyråer og andre aktører.


INNFØRER MOMS PÅ REISELIV
Regjeringen vil ikke lenger la reiselivsnæringen være fritatt fra moms, etter hva Aftenposten erfarer, men samtidig innføres en ny og lavere sats.


Salget av forretnings- og feriereiser over nettet øker fra måned til måned.
Salget via internett tok seg vesentlig opp i august i fjor, etter at vi lanserte tilbudet i begynnelsen av 1999, sier Gunnar Ekjord, internettansvarlig i Saga Solreiser.


Airbus lanserer superjumbo
Det nye flyet skal kunne frakte 555 passasjerer, 50 & mer enn en Boing 747. Flyet ventes ferdigstilt i år 2005.


Kulturelle byer i Nordeuropa
Kulturelle byer i Nordeuropa Sommeren nærmer seg, og hvis du hører til dem der undrer seg over hvor ferien skal tilbringes, så er det måske verd å ta et smut forbi hjemmesiden for Kulturby 2000 - Helsingfors i Finland.


Flyselskapene setter opp prisene med 4 prosent
Når oljeprisen er på vei ned igjen begrunner flyselskapene paradoksalt nok en økning i flyprisene med at oljeprisen har steget det siste året. I dag setter i hvert fall SAS og Braathens opp billettprisene med 4 prosent.


Storslått kulturbyåpning fra Bergen
Den 17. februar ble Bergen offisiell europeisk kulturby i år 2000


Turister går på nett
Internett blir en stadig viktigere informasjonskanal for turister i Norge, men norske hjemmesider er for dårlige og lite oppdatert.


Online booking for reisebyråer
NCL introduserer et nytt online booking system som gjør det mulig for reisebyråer å foreta real-tids bestillinger via selskapets webtjeneste. (Dagens nyheter)


Braathen sliter i turbulent marked
Flyselskapet Braathen sliter fortsatt med stor overkapasitet i det norske innenlandsmarkedet. Nedleggelsen av Color Air har ikke bidratt til større inntjening for selskapet


BRAATHENS KUTTER IGJEN - SAS FØLGER ETTER
Om noen dager, trolig over helgen, vil SAS offentliggjøre nye reduksjoner på sitt norske innenriksnett. (NTB-meldinger)


Kundene kjøper reiser om natten
Nytt reisebyrå i Danmark henter utelukkende sine kunder vi Internett


Billigere storbyreiser?
Weekendspesialisten Bridge statser på rimelige storbyferier på grunn av flyselskapenes overkapasitet. Lanseringen finner sted den 1. september.


Reiseliv 14 - 17. januar
Norges varemesse på Lillestrøm gjør seg klare til varemesse i dagene 14-17 januar. De to første dagene er reservert for reiselivsaktører, men lørdag og søndag er åpen for alle.


Reiseliv 14 - 17. januar
Norges varemesse på Lillestrøm gjør seg klare til varemesse i dagene 14-17 januar. De to første dagene er reservert for reiselivsaktører, men lørdag og søndag er åpen for alle.

© 1995 - 2020 Reisenett.no