annonser her

SAS-passasjerer tester ut internett i luften

Et Boeing 767-fly som trafikkerer SAS-ruter til Nord-Amerika tester trådløs e-post og internett tilgang for flypassasjerer. Om et par-tre år har alle våre øvrige fly dette installert.

Et Boeing 767-fly som trafikkerer SAS-ruter til Nord-Amerika tester trådløs e-post og internettilgang for flypassasjerer.

Informasjonsdirektør i SAS, Simen Revold sier:
– Om vi lykkes med dette prosjektet, vil vi installere denne teknologien i våre øvrige fly så fort det lar seg gjøre. Det vil si i løpet av et par-tre år.

I testperioden kan passasjerer sende og motta e-post og ha tilgang til internett via en server om bord på flyet. I kabinen installeres det et trådløst nettverk. Serveren om bord er i forbindelse med bakken når flyet er i luften, og innholdet overføres og oppdateres med jevne mellomrom.

Flyenes EPG (Elektronisk Programguide) vil i tillegg til spill, musikk og film også inneholde epost og surfemuligheter for den som ikke har egen pc.

Først ute med å lansere trådløse nett for vanlige datamaskiner var Apple Computer med deres airport. Med airport kan man koble PC og Mac maskiner på en trådløs forbindelse med basestasjonen.
Kort tid efter Apples airport er 3Com, Cisco m.fl kommet på banen med å tilby det samme.

SAS og de to partnere, Telia og amerikanske Tenzing Communications, vil starte med å teste systemet i løbet av dette året, og ombord på flyene vil sambandet være et lokalt nettverk baseret på IEEE 802.11b teknologi, som også Apples AirPort er baseret på.

Les hele pressemeldingen

Nyheten er lagt inn av: Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no