[Partner login] [Aktuelt] [Utsyn]
Nyheter


Koronaviruset – mulige innvirkninger på tysk innkommende turisme
Utviklingen i turistmarkedene som følge av koronavirusutbruddet og tilhørende reiserestriksjoner, vil de neste månedene også ha innvirkning på innkommende turisme i Tyskland. Hvor effektive administrative tiltak fra kinesiske myndigheter er, hvor lenge og langt viruset sprer seg samt hvilken innvirkning krisen får for kinesisk økonomi, er ifølge Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) faktorer som vil bestemme omfang og varighet av tilbakegangen i innkommende turisme fra Kina.


Rimelig og innholdsrik helgetur til Flandern med ny type flybillett
Nå blir det mulig å dra på helgetur til Brussel, Brugge, Gent, Antwerpen og de andre sjarmerende byene i Flandern til spottpris inkludert ubegrenset togreiser.


OPPNÅ EUROBONUS GULLKORT PÅ BARE EN REISE
Oppnå eurobonus gullkort på bare en reise


Reiselivsmessen Oslo 2017 – Telenor Arena
Enorm reiseglede blant nordmenn, også for 2017 ! Dubai, Jordan og Oman samt Kroatia, Hellas og Italia seiler opp til å bli nordmenns store feriefavoritter ! Tyrkia har vært en favoritt, mens det i 2016 sank fra 450.000 norske turister til at kun 45.000 valgte Tyrkia. Terroranslag i Tyrkia, har endret reisemønsteret og nye feriefavoritter vokser frem. Nordmenn elsker å reise, og uroligheter i verden stopper ikke reise lysten – men endrer snarere reisemønsteret. Det forventes at Spania tar en stor andel av tilreisende som ellers ville reist til Tyrkia.


Star Tour vinner prisen for Årets kundeservice 2015 innen reise
- Vi er utrolig stolte av å få denne utmerkelsen, det er godt å vite at kundene setter så stor pris på den hjelpen vi gir. Våre kunders kjøpemønster er i stadig endring og vi har nylig utvidet våre åpningstider slik at vi er tilgjengelige for de som ønsker det nesten hele døgnet. Denne prisen gir oss ny giv til å yte enda mer for kundene våre i fremtiden, sier Catrine Vogsborg, Team Leader Customer Support i Star Tour.


Verdens 10 beste og 10 verste flyplasser
Singapore har verdens beste flyplass ifølge nettstedet ”The Guide to Sleeping in Airports” som kårer Singapores Changi International Airport til verdens beste. Eneste nordiske blant de ti beste er Helsinki.


Gastronomiske tilbud til minipris 24-26 mars 2015
Victoria kino, Mathallen i Oslo, Kulinarisk Akademi og deltagende restauranter er i full gang nå med Eat Spain Up. Det er full fokus på hva Spania tilbyr av smaksopplevelser og produtkter. For kr. 120 kroner får du film, mat og vin for en voksen. Tirsdag: spansk mat og vin, onsdag: canarisk mat og vin, torsdag tapas og vin fra Burgos


Apollo er tilsalgs
Reiseselskapet Apollo er nå tilsalgs da det sveitsiske eierselskapet trekker seg ut av norden


Scandic kjøper Rica Hotels
Scandic har inngått avtale om å kjøpe Rica Hotels. Med i alt 72 Rica-hoteller på laget befester Scandic posisjonen som en av Nordens ledende hotellkjeder. I Norge styrkes kjeden med 65 hoteller, og Scandic blir dermed landsdekkende. Kjøpet er betinget av konkurransemyndighetenes godkjennelse.


Øldrikkernes nasjonaldag i Dublin
Befinner du deg i Dublin torsdag 26. september har du flaks. Det er nemlig Arthur’s Day, dagen da irene minnes og feirer Arthur Guinness, mannen som grunnla Dublin Bryggeri i 1759. Er du i Dublin den dagen, hold utkikk etter store konsertnavn på usannsynlige steder og slutt deg til dublinerne i en verdensomspennende skål for Arthur Guinness.


Østersfestivalen for kjennere
Du vet du har kommet til østershimmelen når du kan delta på en hel festival viet kun til østers og sjømat, og som i tillegg har fått plass på en av National Geographics topp 10-lister. Åstedet for denne kulinariske utskeielsen er sjarmerende Galway i Irland, bare et par timers togtur unna Dublin. Galway er Irlands tredje største by og har en herlig laidback og kunstnerisk atmosfære som gjør den verd et besøk året rundt.


2. juni 2013: Take off for Wizz Air fra Torp
Snart er det klart for en ny forbindelse mellom Norge og Serbia, denne gangen iform av en ny flyrute fra Torp, operert av Wizz Air. Dette selskapet er allerede en stor aktør på Torp, og flyr et stort antall passasjerer til flyplasser i flere ulike land, nå også Serbia.


SAS har solgt Widerøe
En investorgruppe bestående av Fjord1, Torghatten og Nordland fylkeskommune kjøper det regionale flyselskapet.


Thaimassasje for bedre helse
Tradisjonell thaimassasje, også kalt Thai Yoga Massage, bygger på en buddhistisk tradisjon med røtter flere tusen år tilbake i tid. I dag tilbys thaimassasje over hele verden som behandling mot stress og spenninger. Den største forskjellen mellom thaimassasje og vesterlandsk massasje, er at man ikke bruker oljer, derfor kan man være fullt påkledd under massasjen.


Reiselivsmessen Oslo 2013 – Telenor Arena
Reiselivsmessen Oslo 2013 - Telenor Arena Fornebu Helgen 11. - 13. januar


Spennende shoppingnyheter i Bangkok
Shoppingen i Bangkok er i ferd med å flytte innendørs! De verdensberømte gatemarkedene med sin sjarmerende pruting finnes absolutt fortsatt, men flere og flere oppdager alle de ultramoderne shoppingsentrene i Bangkok. Nytt i høst er blant annet at Bangkok har fått sitt første store shoppingstrøk langs Chao Phraya-elven.


SAS åpner rute til Tel Aviv
Fra 4. juni starter SAS direkteflygninger fra København til Tel Aviv. SAS flyr fra København til Tel Aviv hver mandag fra 4. juni, men allerede i juli utvider SAS kapasiteten med ytterligere én avgang på torsdager, og fra den 28. oktober tre ukentlige avganger.


KONGELIG MIDT I HAVET
Mallorca er spanskekongens ferieøy, favorittsted for seilere, deilige strender og spennende natur. Og hovedstaden Palma er en opplevelse for dem som liker vakre storbyer.


DE SPANSKE VERDENSARVBYENE
Spania er det landet i verden, etter Italia, med flest kultur- og naturarvsteder på UNESCOs Verdensarvliste. Spanias Turistkontor i Oslo, i samarbeid med foreningen for de spanske verdensarvbyene, presenterer de spanske verdensarvbyene på Rådhusplassen i perioden 3. mai til 13. juni. Spania presenterer disse 13 verdensarvbyene: Alcalá de Henares (Madrid),Salamanca, Ávila, Segovia, Cuenca, Toledo (Castilla-La Mancha), Córdoba (Andalucía), Ibiza (Balearene), Mérida (Extremadura), San Cristóbal de La Laguna (Tenerife), Santiago de Compostela (Galicia) og Tarragona (Katalonia).


Spareiser
I slutten av 2008 starter to unge grundere selskapet Storbyspa.no Spa, oppkalt etter den belgiske kommunen tidligere kalt Aquae Spadanae, er hydroterapeutisk behandling med helsebringende egenskaper. Spahoteller tilbyr kurbadvirksomhet med blant annet sunt kosthold, kroppspleie, avslapning og fysisk og mental mosjon.


En Varig død
Det viktigste og eldste flyselskap i Brasils historie, Varig, har blitt kjøpt opp for 320 millioner dollar av en oppkomling i bransjen; det kun seks år gamle Gol. Det betyr det samme for braselianerne som hvis Norwegian hadde kjøpt opp SAS.


WEEKEND: Kvitfjell åpner til helgen
Kvitefjell åpner familiebakken til helgen lørdag 4.11 og det er gode forhold for sneproduksjon og ca 25 cm med natursne i bakkene.


Wesc en reiseguide full av superlativer
Den svenske kleskjeden Wesc har nå også etablert sin egen reiseguide på nettet og det kan jo være en smart måte å få oppmerksomhet omkring sine butikker og klær.


airBaltic starter lavpris reiser fra Bergen til Riga
Det latviske flyselskapet airBaltic har suksess med sine flyvninger fra Oslo til Riga og Vilnius. Fra midten av april utvides tilbudet med flyvninger mellom Bergen og Riga. Enveisbilletter vil koste fra kr. 50.- pluss flyplassavgifter kr. 107.- for alle reiser fra Norge til Latvia.


easyJet starter 2006 med 14 nye ruter
Britiske easyjet begynner det nye året med å lansere 14 nye ruter , slik at selskapet nå vil komme opp i tilsammen 247 ruter. De nye rutene vil forbinde Geneve, Lisboa, Malaga Liverpool og Milano med andre populære easyJet-destinasjoner.


Sterling på islandske hender
For den nette sum av 400 millioner danske kroner er lavprisselskapet Sterling overraskende kjøpt opp av et islandsk investeringsfond. Planen er å slå Sterling sammen med lavprisselskpbet Iceland Express.


Praktfulle Prag på billigsalg
Prag, Prague eller Praha – kjært barn mange navn. Krystallglass, arkitektur, billig mat og drikke, spennende historie og ditto mennesker. Det er mange grunner til å reise til Prag. Den ene er likeså god som den annen. Vi har sett nærmere på hva som skjer og hvordan du kan få mest valuta for pengene om du velger å reise før jul.


Verdens rimeligste byer
Mercer Human Resource Consulting har sett på levekostnader i verdens storbyer og iht siste oversikt er Bucharest det rimeligste stedet i Europa. Ellers finner vi byer som Asuncion, Montevideo, Santo Domingo og Buenos Aires på listen over verdens rimeligste byer.


Klar for en sydentur til ca kr. 1.000?
April og mai er den beste tiden å reise på dersom du tar de fantastiske prisene i betraktning. Benytt anledningen nå og finn deg en passende tur du også til rundt 1000 lappen.


Til København for under 200
Konkurransen tar til på flymarkedet og flere av selskapene har nå meget gode tilbud til deg som bestiller via Internet. Nå kan du reise til Købehavn for under 200 kroner med Sterling på utvalgte avganger og Braathens har lansert fast lavpris til middelhavet.


SAS-reise til 279 kroner
SAS lanserer i dag sitt nye lavpriskonsept. Foreløpig kan dansker og svensker glede seg over flyreiser til 279 kroner.


Full stopp for Goodjet
Det svenske flyselskapet Transair har innstilt alle ruter for lavprisselskapet Goodjet


En spade er en spade – også for Ryanair
Det irske billigflyselskapet Ryanair vil heretter kalle en spade for en spade. Det vil ikke lenger påstå at det flyr sine passasjerer til Hamburg, når flyene vitterlig lander i Lübeck.


Fremgang for DFDS Seaways i Norge til tross for uhellet i Nordsjøen 17./18. mai
DFDS Seaways kan melde om økt trafikk mellom Oslo-Helsingborg/København. 316.133 passasjerer, som er 8,3% flere enn i rekordåret 2001, tok turen, mens det var nedgang i antall passasjerer fra sørlandet til Gøteborg og Newcastle


Slutt for Premiair
Ett av de mest kjente navnene i skandinavisk luftfart – Premiair – vil for fremtiden bare være et navn i historiebøkene. Onsdag skiftet Nordens største charterflyselskap nemlig navn til MyTravel Airways A/S. Det samme gjelder et søsterselskap i England, og fra nå av vil ca. 60 fly operere under felles navn og farver.


SAS-UNDERSKUDD PÅ 1,7 MILLIARDER
Konsernsjefen i SAS avslører regnskapstall.


SAS bryter løfte om faste priser
SAS vil ikke holde sitt løfte om å fryse flyprisene i to år etter overtagelsen av Braathens, som trolig skjer fredag ettermiddag.


SAS kutter 3500 arbeidsplasser
Dagbladet skriver idag at Antall passasjerer som reiser med SAS har gått dramatisk tilbake. Det skal kuttes 2500 arbeidsplasser, og sammen med tidligere annonserte kutt mister til sammen 3500 SAS-ansatte jobben.


Flyselskaper får flystøtte
Regjeringene i Norge, Sverige og Danmark vil nå komme flyselskapet SAS til unnsetning efter problemet som har oppstått i forbindelse med terrorangrepet i New York


FLYR BILLIGERE
Nytt lavprisselskap er snart på vingene.


Økning i utleie av hytter
Norske og utenlandske hytteformidlere formidlet i alt 77 000 overnattinger til private hytter mai 2001. Dette er en økning på nesten 11 prosent sammenlignet med mai i fjor.


Hotellstatistikk, 1990-årene: Er toppen nådd?
Gjennom hele 1990-tallet har antall overnattinger ved norske hoteller økt. 1999 var toppåret med over 16 millioner overnattinger mot 12 millioner i 1990. Dette gir en økning på 36 prosent for hele perioden, eller noe over 3 prosent per år. I 2000 sank imidlertid antall overnattinger noe.


Widerøe er positive til SAS-Braathens samarbeid
Informasjonsdirektør Martin Lohne i Widerøe er ikke negativ til et samarbeid mellom SAS og Braathens. I


Widerøe er positive til SAS-Braathens samarbeid
Informasjonsdirektør Martin Lohne i Widerøe er ikke negativ til et samarbeid mellom SAS og Braathens.


Braathens åpner ny flyrute til Frankrike
Braathens har introdusert ny Business Class til utvalgte destinasjoner i utlandet, og den 25. april føyer vi Nice til denne listen. Slik kan solhungrige og ferielystne nordmenn komme til attraktive destinasjoner på en enkel og behagelig måte. Full servering er inkludert på alle disse flyvninger.


Rekord-tap for Swissair
NTB melder at aksjene i holding-selskapet SAirGroup som eier Swissair, ble suspendert på Zurich-børsen mandag etter melding om rekordtap. SAirGroup meldte om nettotap i 2000 på 15,2 milliarder kroner. Aksjen falt med over 8 prosent fredag etter rykter om at det store fjorårstapet ville overskride hva markedet forventet. Mesteparten av tapet skal stamme fra Swissairs eierandeler i utenlandske flyselskaper, i hovedsak belgiske Sabena og tre franske flyselskap. (NTB)


Forbrukerombudene ber SAS om svar innen 2. april 2001
SAS blir holdt ansvarlig for feil hos underleverandører som påfører passasjeren tap ved forsinkelser. Videre mener forbrukermyndighetene at billettene skal lettere kunne overdras andre. Selskapet må svare på om de er enige i myndighetenes krav.


LO Service satser på reiseliv
Nå går startskuddet for et toårig prosjekt der LO Service ønsker å komme på offensiven overfor reiselivsnæringen.


Tenerife - med mulighet for opplevelser
Kanariøyene har med sin lokalisering og geologiske historie skapt et landskap hvor mennesker trives.


Opplev Toscana!
Borgo San Luigi tilbyr mulighet for den annerledes opplevelsen hvis du skal arrangere en konferanse.


BILLIGE REISER
Fra Danmark meldes det at charterbransjen har planlagt alfor mange reiser, men at de ikke er innstilt på å skjære ned på antallet charterreiser i 2001. Det er derfor klart for priskrig hvor forbrukerne er de store vinnerne.


Staten vil redde Braathens
OSLO -- Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen vil gi Braathens nødhjelp for at ikke SAS skal bli enerådende på norske innenriksflygninger.


FLYPRISENE KAN ØKE MED 30 PROSENT
De billigste flybillettene blir rundt 30 prosent dyrere dersom regjeringens forslag til avgiftsøkninger blir gjennomført, viser beregninger fra Braathens.


Noe økning for hotellene i September, men nedgang i totaltrafikken
Norske hoteller hadde i september i år en økning i antall overnattinger sammenlignet med september i fjor. Det var trafikken fra innenlandsmarkedet som økte, mens trafikken fra utenlandsmarkedet viste en nedgang.


NY REISEMARKEDSPLASS SKAPER LAVERE PRISER
SAS, Amadeus og NetCom AB lanserer en ny elektronisk reisemarkedsplass. Prispresset øker og Reisenett blir større.


OGSÅ REISEARRANGØRENE MÅ ØKE PRISENE
Ikke bare innenlands reiseliv og reisebyråer berøres av forslaget om 12 prosent moms, også norske Syden-operatører kommer inn under momsomleggingen.


REISELIVSMOMS FÅR UANTE KONSEKVENSER
Moms på ferie- og fritidstjenester vil ifølge reiselivsnæringen få så uante konsekvenser at hele saken må løftes ut av statsbudsjettet og behandles for seg på et senere tidspunkt.


BA KJØRER MILLIONKAMPANJE PÅ NETT
British Airways skal bruke 13 millioner kroner på internett-annonsering for å markedsføre seg i 14 land.


BRAATHENS-SALG OVER INTERNETT ØKER KRAFTIG
Braathens melder om kraftig økning i salget av billetter over internett.


Budapest - billigst i Europa
I følge The Economists nye undersøkelse over levekostnader i 127 byer i hele verden, er Oslo den femte dyreste byen å leve i. Det vil også si den dyreste byen i Europa etterfulgt av London på sjette plass. Paris, som tidligere lå på samme nivå som Oslo, har falt til en tolvte plass og er for første gang under ti på topp listen. Men den billigste byen i Europa er Budapest.


DAGENS REISETIPS: BILLIGE SYDENTURER
Har du ferie til gode - og lengter etter sol og varmegrader? Hvorfor ikke pakke kofferten alt i dag?


DOBLING AV REISEKJØP PÅ INTERNETT
På ett år har antall nordmenn som handler reiser og hotellrom via nettet doblet seg. Og andelen som sier de vil handle slike tjenester fremover øker like raskt.


PREMIAIR KØBER FLY TIL 2,7 MILLIARDER
Flyselskabet Premiair har netopp kjøpt tre nye Airbus A 330-300 fly til en samlet pris af 2,7 milliarder kr. Flyene skal erstatte selskabets DC 10- fly, der gennem 20 år har fløyet med 32 mio. skandinaviske passasjerer.


Reisehandel på Internett øker kraftig
Det europeiske markedet for handel med reiser på Internet har økt med 300 prosent i 1999, og europeiske forbrukere bruker Internett for å undersøke, booke og betale for flyreiser, tog og andre reiseprodukter.


SAS setter ned prisene for ungdom
SAS gjør det nå rimeligere for unge reisende. Helt frem til 30. august selger SAS billetter til 27 desinasjoner hvor prisene er satt ned med mellom 500 og 1600.


Flyselskapene KLM og British Airways fusjonerer
Flyselskapene vil søke om fusjonsgodkjennelse allerede i slutten av juli, eller begynnelsen av august forteller Reuters.


TUNGE TANKER TYNGER SAS
SAS vil trolig måtte regne med merkostnader i milliard-klassen som følge av den høye oljeprisen.


FLERE REISER MED FJORD LINE [13:18]
Fjord Line utenlands ferjeruter fra Vestlandet til England og Danmark hadde en kraftig passasjerøkning i april.


SAS TJENER 250 MILLIONER PÅ HOTELLSALG
Eiendommen Radisson SAS Scandinavia i Oslo selges til Kommunal Landspensjonskasse. Salget vil gi en gevinst på 250 millioner kroner.


Flyselskapene bygger lukket markedskanal
Associated Press melder at seks av verdens største flyselskaper nå går sammen om å bygge et virtuelt handelssted for bransjen


BUD PÅ STAR TOUR-EIER
Det tyske reisekonsernet C&N Touristic AG byr 1,3 milliarder pund for britiske Thomson Travel Group Plc. Thomson eier blant annet Star Tour, VIA Winge Ferieverden og Prisma Tours. (Dagens nyheter)


NYE SAS-PARTNERE
1. april sluttet Singapore Airlines Ltd (SIA) seg til Star Alliance, noen dager etter at Austrian Airlines ble innlemmet. Fra før er blant annet SAS, Lufthansa, United Airlines og All Nippon Airways Co medlemmer av alliansen. (Dagens nyheter)


VAKLENDE TURISTTRAFIKK I ÅR
3.280.000 utlendinger besøkte Sommer-Norge i fjor. Hva årets resultat blir, ønsker ikke Norges Turistråd å spå noe om - dertil er usikkerheten i markedet for stor, sier administrerende direktør Svein-Erik Ovesen til NTB.


FLYPRISENE TAR AV
Prisfesten på norske flyreiser går graven i møte. Nå legger flyselskapene opp til en langt mer aggressiv prising, blant annet for å kompensere for fjorårets gigantiske underskudd.


FLERE SAS-PASSASJERER
SAS melder om en trafikkøkning på 8,9 prosent i februar. (Dagens nyheter)


NEDTUR FOR SAS
SAS melder om et resultat før skatt på 1.846 millioner svenske kroner for 1999. Det er vel 35 prosent lavere enn i 1998. Samtidig meldes det at selskapet kjøper 12 Airbus A321-100 maskiner for i overkant av 4,5 milliarder kroner.


Flere setekilometer hos Braathens
Braathens økte sine solgte setekilometer økte til 250 millioner i januar. (Dagens nyheter)


Lønnsomme og konkurransedyktige reiselivsnæringer
Regjeringen ved Nærings- og handelsdepartementet har nå lagt frem den nye reiselivsmeldingen for Stortinget. Meldingen tar spesielt opp at den stadig sterkere internasjonale konkurransen om å dekke turistenes reiselyst, krever større tyngde og konsentrasjon i profilering og merkevarebygging av Norge som reisemål i utvalgte markeder og segmenter.


KJØP FLYBILLETT PÅ WAP
SAS kommer nå med en billettbestillingstjeneste for WAP-telefoner. (Dagens nyheter)


600.000 FÆRRE FLYSETER
Det blir trangere om plassen på flyene mellom Bergen og Oslo i tiden fremover. (NTB-meldinger)


35 prosent av Braathens forretningkunder reiser billettløst.
Kundene bestiller plass på vanlig måte, eller via internett, men drar sine kundekort gjennom kortautomater i stedet for å løse billett.


SAS-JUSTERING KAN FØRE TIL OPPSIGELER
SAS kommer til å foreta nytt kutt i sitt innenriks rutenett fra 10. januar. Selskapet kan ikke utelukke at rutejusteringene kan føre til oppsigelser. (NTB-meldinger)


BRITISH AIRWAYS KLAR TIL TAKE-OFF
British Airways melder om et fall på 86 prosent i nettofortjenesten for andre kvartal. Nå ser selskapet frem til en utfordrende vinter hvor klørne kvesses til kamp.


FLERE SAS-PASSASJERER I OKTOBER
SAS passasjertrafikk økte med 3,4 prosent i oktober sammenlignet med oktober ifjor. (Dagens nyheter)


GOD BRAATHENS-VEKST
Flyselskapet Braathens kan vise til en god vekst i antall passasjerer i oktober måned. Trafikktallene viser en oppgang på 17,2 prosent, sammenlignet med i fjor. (Dagens nyheter)


BRAATHENS REDUSERER PÅ TORP OG HAUGESUND
Med en ukes varsel stanser Braathens sine ruter fra Torp til Vestlandet og ruten Oslo-Haugesund fra 1. november. (NTB-meldinger)


LYSAKER TRAVEL SOLGT TIL VIA-GRUPPEN
Kværner har solgt reisebyrået Lysaker Travel Management til den norske reisebyrågruppen Via for om lag 53 millioner kroner. (NTB-meldinger)


TYSKE TURISTER SVIKTER NORGE
Tyske turisttrafikk til Norge har i år falt som en sten. Den norske reiselivsnæringen er meget urolig, og gir bred støtte til strakstiltak for å kunne snu trafikkutviklingen frem til 2001.


Billigere fly til utlandet
Nå blir det billigere å fly til Kontinentet og Storbritannia. Ryan Air halverer prisene til London, og et nytt reiseselskap satser på oppkjøp av tomme flyseter for videresalg.


En prosent bestiller
En forbruksundersøkelse viser at en prosent av de reisende bestiller via internett.


Staten satser på internettbooking.
Staten satser på sparte penger gjennom avtalen som er inngått med hotellkjedene Radisson SAS, RICA, Rainbow.


Verdensutstilling i Hannover: Mennesker, natur og teknikk
Hannover ble valgt til å arrangere den første store verdensutstillingen efter milleniumsskiftet.


Nye muligheter for reiselivet.
Reiselivsdagene i Oslo´99


Nytt tilbud fra ReiseNett!
ReiseNett lanserer oversikt over restplasser. Tilbudet vil gi turoperatører tilgang til et stort marked og publikum vil kunne glede seg over gode priser.

© 1995 - 2020 Reisenett.no