annonser her

Liv Ullman med ny norsk-irsk produksjon av Miss Julie

Denne uken vil scener fra det nordirske landskapet og historiske hus lyse opp skjermen når den norske premieren på Liv Ullmanns Miss Julie settes opp fredag 12. september på Klingenberg kino i Oslo.

Et filmteam bestående av 70 skuespillere og medarbeidere filmet Miss Julie på lokasjon i Nord-Irland fra mars til mai i 2013, med det nordirske landskapet som vakker bakgrunn for filmversjonen av August Strindbergs berømte svenske skuespill.

Filmen er lagt til året 1890 og omhandler hendelsene i løpet av en midtsommernatt hvor en datter fra det anglo-irske aristokratiet oppmuntrer sin fars tjener til å forføre henne. Miss Julie er regissert av Liv Ullman og har en stjernespekket skuespillerliste med Jessica Chastain, Samantha Morton og Irlands egen Colin Farrell i hovedrollene.

Herskapshus og vakre landskap
Miss Julie utspilles hovedsakelig ved Castle Coole, et neoklassisistisk herskapshus fra 1700-tallet som ligger i en nydelig skogspark i Fermanagh fylke. Florence Court Forest som ligger i nærheten ble også brukt til utendørsscener og begge eiendommene holdes i fantastisk stand av The National Trust i Nord-Irland.

Da de ble spurt om valget av Castle Coole sa produksjonsteamet at ”Vi valgte Fermanagh grunnet områdets nydelige naturomgivelser. Det vil skape den perfekte bakgrunnen for Liv Ullmans lenge etterlengtede filmversjon av Miss Julie, og vi gleder oss til å presentere filmen til kinopublikum over hele verden i all dens prakt.”

Historien og atmosfæren til Castle Coole gjorde tydeligvis et inntrykk på skuespillerne også, som Colin Farrell kommenterte: ”Huset har masser av historie i veggene … Området er spektakulært. Det har bidratt til opplevelsen i stor grad.”

Gå i Colin Farrells fotspor
For å feire filmen opplyser National Trust og Castle Coole meddelt at de vil arrangere filmturer i herskapshuset. Gjester vil kunne kikke bak scenene av Miss Julie, utforske filmsettet som ble brukt under produksjonen og se på kostymene som ble brukt av hovedrolleinnhaverne.

Irland tilrettelegger for TV- og filmproduksjoner
I forkant av den norske premieren har Aileen Hickey, lederen for Tourism Ireland Nordics sagt at ”TV- og filmproduksjoner er i økende grad blitt en viktig inspirasjon for besøkende til Irland, og i senere år har vi jobbet med filmskapere for å tiltrekke og tilrettelegge for filmproduksjon i Irland.

- Det er en stor glede å se skjønnheten til Castle Coole og County Fermanagh fremvist i denne flotte filmen. Det ville være fantastisk om Miss Julie oppmuntret flere skandinaviske turister til å komme og besøke vakre Castle Coole i tillegg til Irlands andre berømte landskap som har vært festet til lerretet tidligere.”

Miss Julue er bare én av flere produksjoner med høy profil som har valgt Irland som filmlokasjon i løpet av de siste årene. To andre nyere norsk-irske produksjoner, Stella Days (2012) og Tusen ganger god natt (2013) ble filmet i henholdsvis Dublin og Tipperary.
Video med trailer fra filmen

Nyheten er lagt inn av: Kathe Arnesen <kathe@nordicmediateam.no> Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no