annonser her

BILLIG, BRA OG BALTISK

I ca. ett år har Air Baltic fløyet direkte mellom Oslo og Riga. Vi testet ruten i januar i år, og vi angret ikke - da... Men en norsk forretningsmenn som flyr veldig ofte mellom byene, fortalte oss om "gode muligheter" til ufrivillige flyplassopphold.


Nordmenn har etter hvert oppdaget Latvias hovedstad Riga som et spennende reisemål. Det er en historisk og vakker by - rimeligere enn Syden - og med flotte sommerstrender bare noen kilometer unna.
Det som også appellerer ved Latvia er avstanden, eller rettere sagt mangel på avstand; Med en flyreise på under halvannen time, lander man uthvilt, og dessuten kan man satse på en kort weekend uten å bruke opp sin tilmålte tid på reising.
Derimot er ikke forretningsfolk med "klippekort" på ruten Oslo-Riga bestandig så begeistret. Air Baltic flyr på utlandet med bare syv maskiner. Skjer det noe uforutsett med en av dem, må man derfor belage seg på forsinkelser. Her snakker vi om timer.

Sjarmerende
Air Baltic har en relativt moderne flåte, bestående av ni Fokker 50 og syv Boeing 737-500. Det er B-737 som flyr på Gardermoen. Flyene går uten mellomlanding. Om bord blir vi tatt imot av et svært ungt og serviceinnstilt kabinpersonale som serverer oss et enkelt men velsmakende treretters måltid, og så mye vi orker å drikke. Dette er selvfølgelig på businessclass, som er langt over dobbelt så dyr som økonomiklassen. På en så vidt kort reise betaler man med andre horribelt mye for mat og drikke. Da er det kanskje like greit å satse på en time bak "gardinen". Det var i hvert fall ikke noen vesentlig mindre benplass der enn på business.

Gode tilbud
Air Baltic er Latvias nasjonale flyselskap og kom på vingene første oktober 1995. Men med som mye annet i Latvia, er skandinavisk kapital tungt tilstede, og idag eier SAS i overkant av 47 prosent av selskapet. Men i motsetning til det hardt prøvede SAS, er Air Baltic et flyselskap i vekst. Rutenettet teller blant annet 27 europeiske destinasjoner over hele Europa. Det er også behagelige blå tall i regnskapet.
Gode pristilbud dukker opp innimellom. De rimeligste annonserte tilbudene ligger på under 200 kroner én vei Oslo-Riga. Disse kan imidlertid være noe vanskelige å finne. Paradoksalt nok er de kanskje vanskeligst å oppdage på selskapets egne hjemmesider. Det beste er å se etter her, på tjenesten "Flybilligst" som vi finner på www.reisenett.no, under "restplasser".
Vanligvis kan man finne en enkeltreise til rundt 400 kroner, avhengig av når i uken man drar.
God tur.

Restplasser med airBaltic

Nyheten er lagt inn av: Jostein Mosnes <mosnes@reisenett.no> Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no