annonser her

Flyselskapenes prisgåte avslørt

Når er det rimeligst å bestille flybilletter? Hvor lang tid i forveien? Hvilke avreise og hjemreisedager er rimeligst? Når på døgnet bør billettene bestilles?

En ny forskningsrapport kan fortelle oss at de rimeligste flybilletene bestilles åtte uker fra avreise.

Vårt dilemma når vi skal kjøpe billetter og planlegge en ferie er: Ska vi bestille tidlig før prisene stiger, eller vente til siste øyeblikk og satse på å få en rimelig restplass?


Nå har Japanske Makoto Watanabe og tyske Marc Möller, begge ved institutt for økonomi ved universitetet Carlos III i Madrid, funnet svaret gjennom en komplisert matematisk formel.


Det viser seg at flybilletter er på sitt rimeligste 8 uker før avreise og billetene bør da bestilles om eftermiddagen for å få de beste prisene.
Når vi bestiller en billett åtte uker må vi ta med i beregningen muligheten for uforutsette hendelser som kan føre til at vi ikke benytter den bestilte billetten. For å få forbrukerne til å ta disse sjansene må flyselskapene tilby rabatt og følgelig vil prisen øke jo nærmere avreisetidspunktet vi kommer.

Når det gjelder teaterbilletter så vil det alltid være rimeligst samme dag som forestillingen er, men da risikerer man at det er utsolgt.

Last ned hele rapporten her fra The Economical Journal

Nyheten er lagt inn av: Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no