Thaimassasje for bedre helse

Tradisjonell thaimassasje, også kalt Thai Yoga Massage, bygger på en buddhistisk tradisjon med røtter flere tusen år tilbake i tid. I dag tilbys thaimassasje over hele verden som behandling mot stress og spenninger. Den største forskjellen mellom thaimassasje og vesterlandsk massasje, er at man ikke bruker oljer, derfor kan man være fullt påkledd under massasjen.

Thaimassasje har sine røtter fra India og ble utviklet av Buddhas lege Shivago Komarpaj for omkring 2 000 år siden. Utøverens bevegelser er vuggende og rytmiske med innslag av yoga og uttøyning.
– Formålet med thaimassasje er å få kroppen og sinnet i balanse og få deg til å oppleve harmoni. Profesjonelt utøvet kan thaimassasje gjøre underverker mot smerte og ubehag, og den har også vist seg å være et effektivt botemiddel mot migrene, infeksjoner, høyt blodtrykk og stress, sier Mrs. Nalinee Pananon, sjef for det thailandske turistbyrået i Norden.

Massasjeteknikken bygger på at massøren under utøvelsen bruker sine egne kroppsdeler, som tomler, albuer, håndflater, underarmer, føtter og knær. Mange av bevegelsene som utføres ligner yogastillinger og gir den samme effekten som om du selv hadde utført yoga.

I motsetning til vesterlandsk massasje arbeider man innenfor thaimassasje ikke bare med musklene i kroppen, men også med akupressurpunkter og energilinjer. Ettersom massøren arbeider med hele kroppen din, kan spenninger og blokkeringer i én kroppsdel løses opp ved at massøren bearbeider og masserer en annen kroppsdel. At thaimassasje i Thailand av og til kan oppleves som noe hardhendt, har sin forklaring i at massørene i Thailand ikke er helt forberedt på hvor stive vi vesterlendinger er.

Hot Herbal Compress (Nuad Prakob) er en variant av thaimassasje som er blitt populær blant turister i løpet av de siste årene. Urter innhyllet i et bomullsklede varmes opp og presses direkte mot huden. Dampene som utsondres fra de varme urtekledene har en merkbart beroligende effekt på sanseorganene. Thaimassasje er nå også blitt mer og mer internasjonalt anerkjent som en medisinsk teknikk.

Nyheten er lagt inn av: Karuna Hellström <karuna@tourismthailand.se> Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no