Praktfulle Prag på billigsalg

Prag, Prague eller Praha – kjært barn mange navn. Krystallglass, arkitektur, billig mat og drikke, spennende historie og ditto mennesker. Det er mange grunner til å reise til Prag. Den ene er likeså god som den annen. Vi har sett nærmere på hva som skjer og hvordan du kan få mest valuta for pengene om du velger å reise før jul.

Derfor: Franz Kafka ble født i Prag og stirrer man opp på den store borgen som nærmest stirrer ned på byens innbyggere skjønner man hvor Kafka (som bodde i gamlebyen) hentet inspirasjon til den fantastiske romanen Slottet (eller The Castle som den heter i engelsk versjon). Et besøk på borgen (Prague Castle or Hradcany Castle) som ble påbegynt bygget i 850 setter tilværelsen i perspektiv og er verd reisepengene alene. Den er verdens største borg (570 m lang, gjennomsnittlig 128 meter bred og dekker et areal på 7,28 hektar.

Må se: Slottet, gamlebyen med Karlsbroen og den jødiske kirkegården, St. Georges-klosteret og rådhuset med den berømte, astronomiske klokken., kruttårnet m.m.

Må gjøre: Drikke tsjekkisk øl og smake lokale delikatesser på en lokal kneipe. Du blir både mett og beruset for en 50-lapp. Besøk Galerie Moda, Vodickova 36 - Smykker, sko, vesker og dameklær fra landets ledende designere, samlet i et gammelt galleri

Trender: Vi signaliserer hvem vi er ved hvor vi reiser. Den som reiser til Prag signaliserer gjerne at vedkommende enten er opptatt av kultur og arkitektur, eller rett og slett er interessert i å oppleve billig mat og drikke (pilsnerølet kommer som kjent fra Tsjekkia – nærmere bestemt fra byen Pilsen) og pleie omgang med likesinnede turister.

Juleshopping: Mens du først er i Prag kan det være både morsomt og lønnsomt å gjøre unna mesteparten av julegaveinnkjøpene. Her får du svært mye for pengene og gavene blir mer unike enn om du kjøper alt på et kjøpesenter i Norge. Det finnes for øvrig også kjøpesentre i Prag, men de største blir kalt hypermarkeder og er på over 10.000 kvadratmetre finner du en mil utenfor sentrum. De er åpne til langt på natt, ja et av dem Tesco har sogar døgnåpent!

Hva skjer: Sting kommer til Prag 10. november 2004. Say no more.

Rammstein holder konsert i Prag 3. desember 2004. Musikken kan kanskje omtales som hardtslående og industriell og showet pleier å være meget spesielt – for å si det forsiktig.

Og mens vi venter på at det nye norske operabygget skal ta form kan man se hvordan det kan gjøres 4. november spilles for eksempel Giuseppe Verdis LA TRAVIATA i operahuset.

Reise og overnatting
Vi brukte nettstedet Solfaktor (www.solfaktor.no) for å finne frem til en reise som passet både lommebok og ønske om komfort. I tillegg til å være en praktisk søkemotor for å finne feriereiser bruker også Solfaktor lavprisflyene Sterling (til Praha) og Norwegian kombinert med meget gode hotellpriser og lager pakkereiser til storbyer i Europa. Vi fant via Solfaktor blant annet et tilbud om reise til Prag som inkluderer flyreise tur-retur Gardermoen og opphold i 7 dager på det sjarmerende fire stjernes hotellet Astoria. Pris: 3621 kroner pr. pers. Er du mindre opptatt av hotellstandard kan du via Solfaktors sider også finne ukesopphold inkludert flyreise ned mot 2373 kroner pr. person.

Mer informasjon:
Tjekkiske ambassade i Norge, Fritzners gate 14 i Oslo, tlf:22 55 33 95
solfaktor.no
reisenett.no
castlesoftheworld.com
Siste nytt: praguenews.com og visitprague.cz/

Kort om Prag
Prag, hovedstad i Tsjekkia, ved elven Vltava, 1,16 mill. innb. Stor metall-, kjemisk- og elektronisk industri, politisk og kulturelt sentrum. Univ. og høyskoler, museer, opera og teatre, filmstudioer m.m. No. ambassade. Bybildet domineres av borgen Hradcany med den gotiske St. Vitus-katedralen. Mye pittoresk arkitektur i de gamle bydelene Malá Strana og Staré Mesto. Nybyen (Nové Mesto) har bredere gater og store plasser. P. blomstret på 1300-tallet som residensby for den ty.-rom. keiser. Ble et nasjonalt sentrum i Böhmen, hovedstad i Tsjekkoslovakia 1918—92. Betydelig turisme.

Kort om Tsjekkia
Tsjekkia, Ceská Republika (Den tsjekkiske republikken)
Styreform: Republikk
Folketall: 10,3 mill. innb. (2003)
Middellevealder: 75,2 år
Religion: Romersk-katolsk 40 %, protestantisk 5 %, ortodoks 3 %
Språk: Tsjekkisk
Mynt: Koruna
BNP pr. innb.: 120.000
Eksportartikler: Maskiner, transportutstyr, forbrukervarer
Nasjonaldag: 28. oktober

I en folkeavstemning sommeren 2003 sa 77,3 % ja til medlemskap, og landet ble medl. i EU i 2004.09.30Hentet fra pressebyrået Desken

Nyheten er lagt inn av: red Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no