Scandic kjøper Rica Hotels

Scandic har inngått avtale om å kjøpe Rica Hotels. Med i alt 72 Rica-hoteller på laget befester Scandic posisjonen som en av Nordens ledende hotellkjeder. I Norge styrkes kjeden med 65 hoteller, og Scandic blir dermed landsdekkende. Kjøpet er betinget av konkurransemyndighetenes godkjennelse.

Scandic styrker sin portefølje med Rica-hoteller på attraktive beliggenheter, og snart kan gjestene velge mellom ca. 223 hoteller i hele Norden. Tilsammen kommer de til å ha 25.000 gjester hvert eneste døgn, og 13.000 dyktige medarbeidere vil gjøre sitt ytterste for å bidra til at alle disse gjestene får gode og minnerike opphold, sier Frank Fiskers, konsernsjef i Scandic.
Scandic har i dag 151 hoteller i Norden, hvorav 19 i Norge, mens Rica Hotels’ portefølje omfatter 72 hoteller i Norge og Sverige, hvorav 65 i Norge.
For hotellgjestene betyr oppkjøpet først og fremst et enda bedre Scandic-konsept, med flere hoteller å velge mellom, der service, god mat og drikke og godt tjenesteutvalg står sentralt, sammen med satsningen på miljø, sosialt ansvar og tilgjengelighet.
-  Vi har funnet en svært god havn og partner for Rica. Sammen vil selskapene være Nordens ledende hotellaktør, med et solid utgangspunkt for en kraftfull, videre vekst og reiselivsatsning. Rica og Scandic utfyller hverandre geografisk, og vil sammen gi gjestene flere valgmuligheter. Rica er sterke i Norge, mens Scandic har sin styrke i de øvrige skandinaviske landene. Alle ansatte i både Rica og Scandic legger sin ære i det gode vertskapet og står på hver dag for å gi gjestene gode hotellopplevelser, sier Rica-grunnlegger Jan E. Rivelsrud.
Familien Rivelsrud, som i dag eier Rica Hotels, vil videreføre sitt engasjement i hotellnæringen. Det skjer gjennom eiendomsselskapet Rica Eiendom Holding. Dette selskapet eier i alt 20 av eiendommene som inngår i Rica Hotels-porteføljen, og her vil Scandic overta som leietaker.
-  Dette er et fremtidsrettet grep. Et større og sterkere Scandic gir grunnlag for å skape flere trygge arbeidsplasser. Reiselivsnæringen er stor og har gode vekstmuligheter, men vi trenger store aktører med ressurser til å satse. Med våre 84 hoteller i Norge får vi et format som gjør at vi i større grad bidra til at næringen blir en enda viktigere motor i norsk økonomi, og bare i år skal vi åpne fire nye hoteller i Norge, sier Svein Arild Steen-Mevold som er administrerende direktør i Scandic i Norge.

Oppkjøpet innebærer at Rica-hotellene vil bli konvertert til Scandic-hoteller, men integrasjonsprosessen og merkevareskiftet vil ikke bli påbegynt før oppkjøpet er godkjent av norske og svenske konkurransemyndigheter.

Scandic hotels

Nyheten er lagt inn av: Tine Birkeland <tine.birkeland@scandichotels.com> Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no