annonser her

Vinruter i Spania – et møte med sansene.

La Vendimia, druetråkking. Bildet er gitt av Montilla Moriles.

Med elleve ruter for hånden foreslår vi at du drar på oppdagelsestur til ukjente områder hvor vinen representerer en naturlig livsstil. Vinlandskapene er forskjellige og hver rute er unik med hensyn til farver, aroma og smak.

Med elleve ruter for hånden foreslår vi at du drar på oppdagelsestur til ukjente områder hvor vinen representerer en naturlig livsstil. Vinlandskapene er forskjellige og hver rute er unik med hensyn til farver, aroma og smak.
Jumilla-vinruten
Langs vinruten til Jumilla, nordvest i regionen Murcia, i Andalucía, ligger et titalls bodegaer hvor Monastrell-druen kommer til sin rett i de lokale vinene. Denne druen kjennetegnes av at den er fruktig, kraftig og med en intens farve som passer perfekt sammen med gazpacho og ost fra Murcia.
Denne vinbyen har vært et møtested for kulturer, og ble kalt for ”Den vakre byen” av araberne, består av nett av smale og bratte gater som voktes av et slott fra 1400-tallet. I tillegg bør du ta turen innom naturreservatet Sierra del Carche som er ideelt for å holde på med bl.a. terrengsykling, paragliding og hanggliding.
Les mer: www.rutadelvinojumilla.com

La Mancha-vinruten
Her venter en hel verden av følelser og opplevelser fra landskapet hvor den skarpsindige lavadelsmann Don Quijote de La Mancha vandret, i området mellom Ciudad Real, Albacete og Cuenca.
Det hevdes at La Mancha er verdens største vingård med sine 190 000 hektar, med fabelaktige rødviner til sprudlende viner samt hvit- og rosévin. Du kan ta turen innom én av de 400 vinkjellerne, og lære mer om vinproduksjon. De uendelige vinrankene under vindmøllene, underjordiske grotter og historiske og mer avant-garde vinkjellere, museer og sjarmerende landsbyer danner en flott ramme for den lengste øko-ruten i verden, Don Quijote-ruten, hvor eventyret hans begynte.
Les mer: www.caminosdelvino.org

Montilla Moriles-vinruten
Bli med på en vandring i den sørlige delen av provinsen Córdoba, i hjertet av Andalucía, og hjemstedet til tre kulturer: Den arabiske, jødiske og kristne kulturen. De velduftende vinrankene, oliventrærne og duften av rosmarin og timian ønsker deg velkommen til dette vinområdet. Her kan du lære mer om den tradisjonsrike prosessen med eikefat, og nyte smakfulle tapas akkompagnert av Pedro Ximenez og moscatel.
Du bør også oppleve et lidenskapelig flamenco-show, eller hva med fiesta´en til ære for de blomsterfylte bakgårdene – Festival de los Patios Cordobeses?
Les mer: www.rutadelvinomontillamoriles.com

Navarra-vinruten
På vei til pilegrimsmålet Santiago de Compostela kan du ta turen innom en av de mange fiesta´ene hvor vin og gastronomi står i sentrum. Dette er et også et fantastisk område for deg som liker å være i aktivitet, med Pyreneene i nord, eller du kan ri eller sykle gjennom storslåtte og familiedrevne vingårder og bli kjent med vinkulturen, som går helt tilbake til romersk tid, og smak på lokale viner som er basert på Garnacha-druen.
Les mer: www.rutadelvinodenavarra.com
Vin- og cavaruter i Penedès-distriktet
Bli bedre kjent med dette området mellom Barcelona og Tarragona, som favner både om kysten og innlandet, hvor du kan sykle, ri på hest eller gå til fots og se nærmere på kulturarven som spenner fra middelalderslott til modernistiske byggverk. Avslutt dagen med lokale delikatesser akkompagnert av sprudlende cava, symbolet på modernismen, fra Sant Sadurní d´Anoia, eller hva med vin-spa?
Les mer: www.altpenedes.net

Rías Baixas-vinruten
Her venter en magisk blanding av enestående strender, marskland og naturparker i Albariño-distriktet i Galicia på deg. Opplev den enestående galisiske kysten fra katamaran, nyt de uforglemmelige solnedgangene på et av de mange utkikkspunktene eller fra de vakre strendene eller ta turen innom fiesta´ene hvor den utsøkte maten står i sentrum som Fiesta del Marisco i O Grove eller Fiesta del Albariño, hvor vin basert på Albariño-druen står i fokus, i Cambados.
Les mer: www.rutasdelvinoriasbaixas.com

Rioja Alavesa-vinruten
Med den kantabriske fjellkjeden i bakgrunnen venter sjarmerende middelalderlandsbyer mellom alle vinrankene på deg, med dufter fra jordsmonn, blomster og fersk frukt.
Dette er et av de mest tradisjonsrike områdene for vinproduksjon i Spania, og her finner du arkitektoniske perler som Ciudad del Vino de Marqués de Riscal av den kjente arkitekten Frank Gehry til Ysios-vinkjellerne av den valencianske arkitekten Santiago Calatrava, og det er den kjente Tempranillo-druen som står i fokus.
Les mer: www.rutadelvinoderiojaalavesa.com
Somontano-vinruten
Ved foten av Pyreneene, i provinsen Huesca, ligger vinranker som fremstår som majestetiske vinkatedraler integrert i det varierte landskapet med naturparken Los Cañones de la Sierra med sine jettegryter og bratte klipper, i bakgrunnen. Eller ta en tur innom kulturparken Rio Vero eller se nærmere på hulemalerier som står på UNESCOs Verdensarvliste. Alt dette selvfølgelig akkompagnert av de anerkjente Sotomontano-vinene, og da spesielt de kjente rødvinene.
Les mer: www.rutadelvinosomontano.com

Utiel-Requena-vinruten
Kun 50 km fra Valencia by, i innlandet, ligger dette kjente vinområdet hvor du kan ri eller sykle gjennom fjellandskap, følge Cabriel-elven og bli med til arkeologiske utgravinger. Eller hva med å besøkte en rund vinkjeller? Har du smakt cava fra Valencia? Hvilken farve har Bobal-druen? Alt dette vil du få svar på tar du turen hit.
Les mer: www.rutavino.com


Ifølge tall fra De spanske vinbyenes forbund (ACEVIN) mottok vinrutene i Madrid, Andalucía, Comunidad Valenciana og Baskerland flest besøkende i løpet av de første 3 månedene i 2010.
ACEVIN ønsker å markedsføre den spanske vinkulturen og aktiviteter knyttet til vinturisme som bl.a. vinspa og gastronomi.
I løpet av 2009 var vin- og cava-turen til Penedès-distriktet den mest besøkte med 458 000 besøkende. Langs denne vinruten kan du ta turen innom hele 75 bodegaer, kun slått av La Rioja-vinruten med 90 bodegaer. Men det er Rioja Alavesa-vinruten som har hatt den største økningen med i antall besøkende med 48 000 flere i 2009 enn i 2008, en økning på 80 %.
I løpet av 2009 reiste 1,4 millioner på vinturisme i Spania, som er en økning på 18,7 % sammenlignet med 2008. Det er i første rekke bodegaene som lokker de tilreisende, etterfulgt av de som har en generell interesse for vin og Spanias rike kultur- og historiearv og gastronomi.
Nå kan du også motta nyheter, informasjon om severdigheter, bodegaer i Penedès-distriktet gratis på mobilen din. Gå inn på på http://altpenedes.synctur.com eller www.enoturismepenedes.cat

TourSpainNyheten er lagt inn av: Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no