annonser her

Luksus calling

Etter en ukes opphold i Europas ubestridte hovedstad - London - har vi behov for å dele noen erfaringer med våre kjære lesere. Londonerne elsker jul og julefeiring og julegatebelysningen er allerede tent. Reiser du nå kan du sikre deg både billige flyreiser og ditto hotellopphold.

26 millioner innbyggere skaper en atmosfære av at du befinner deg i en verden i miniatyr. Jokke sa det treffende i en sang med strofen: For vi er gutta som har opplevd alt så vi trenger ikke oppleve mer. Vi har vært verden rundt, det vil si Køben og London…

Vel, København er stor i Nordisk målestokk, men kun en sjarmerende småby i forhold til London. Dette er en kort stemningsrapport fra storbyen sett fra en mann med bowler-hatt-perspektiv.

En dag og natt i luksus
Etter å ha spart penger på flybillett og hotellopphold de første 6 dagene av vårt London-opphold valgte vi å bruke noe av besparelsene på en natt på kanskje Londons beste hoteller. One Aldwych er et 5 stjerners luksushotell som medlem av Leading Small hotels of the world. Hotellet definerer seg selv som ”the definitive contemporary luxury hotell” og det er slett ingen overdrivelse. Standard dobbeltrom er på om lag 50 kvadratmeter og inneholder alt du kan tenke deg av bekvemligheter og mye til. Men pass på å gå på toalettet før sjekker inn; en representant for hotellet blir med deg opp på rommet og guider deg gjennom hvordan alt virker – det tar omtrent 10 minutter om du ikke stiller noen spørsmål. Det er blant annet vendbar LCD-TV på badet slik at du kan se TV om du ligger i badekaret, sitter på potten, eller tar en massasjedusj. Før du drar ut på kveldens natteliv bør du unne deg en time på hotellets trim og avslapningssenter. Alle gjester får en personlig trener under oppholdet og utstyret er det ypperste som er å oppdrive. Etter treningen kan du svømme i det 18 meter lange badebassenget som blant annet har undervannsmusikk.

Ellers kan det nevnes at hotellet har 1 times strykeservice, du legger skoene dine i en boks utenfor hotellrommet og får dem igjen pusset neste dag sammen med din valgte avis. Før du legger deg om kvelden kommer det en dame opp, klargjør sengen og har med designervann og et brev med værmeldingen for morgendagen slik at du kan planlegge antrekk i god tid. Blir det regn kan du benytte en av paraplyene som blir stilt til din rådighet.

Av det meget spesielle innholdet i rommets bar kan nevnes designerkildevann fra Voss til kun 70 kroner flasken…

Hotellet ligger midt i teater-distriktet på Strand og det er kort gangavstand til Covent Garden, Trafalgar Street, Big Ben, The Eye, Picadilly Sirkus og en mengde andre kjente steder i sentrum av london. Vi fikk et rom med utsikt over Themsen. Priser fra 3500 pr. rom pr. natt.Severdigheter
Her er det fristende å skrive; ingen nevnt ingen glemt. Severdighetene er selvsagt mange og hva én synes er spennende er totalt uinteressant for en annen. Har du vært i London før – som de fleste jo har – ”slipper” du iallfall å bruke tid på alt du ”må se” av statuer og bygninger og kan i stedet konsentrere deg om det du har interesse av – det være seg av kunst, arkitektur, musikk, fotball eller rett og slett det å være livsnyter. Har du tenkt å se et spesielt teaterstykke, eller drikke afternoon tea på Ritz eller Claridges – som er en opplevelse – må du huske på å bestille plasser i så god tid som mulig – over internett, ellers er det gjerne for sent. Ellers er det hyggelig og spennende å ta seg en tur til østkanten av London; her er prisene lavere og nattelivet er preget av at det er færre turister her. Barene spenner fra de tradisjonelle, via moderne til rene øl-telt hvor du kan gå kledd som du vil og drikke så mye du vil – så det iallfall ut til…

Shopping, mat og drikke
Oppsøk spesialbutikker av alle slag. Du finner selvfølgelig butikker for håndlagde sko og hatter og et vell av delikatessebutikker i London som har kjøtt og oster du ikke finner i Norge. Du finner alt fra saftige viltbiter til sjokladeovertrukne gigantmaur og vodka med hele skorpioner. Fish and chips får du overalt for 60-70 kroner og smaker bedre enn våre hjemlige fiskepanetter. For en oversikt over markeder og butikker bør du kjøpe magasinet Time Out (fåes overalt) som har gode oversikter over dette samt en meget god ”hva skjer guide”. Vi falt blant annet for en ekte bowlerhatt, en elektrisk sammenleggbar sykkel, en utrolig stilig sykkel i ren krom og et badekar som så ut som et halvt egg (se bilder under)

Økonomi
London er en dyr by, så de fleste som reiser hit har visse begrensninger på hva de kan bruke av penger på oppholdet. Fristelsene er mange og du kan komme mer blakk hjem enn du ønsker om du lar følelsene styre hele oppholdet. Blir du i litt for godt humør på Oak Room i Piccadilly for eksempel og ber om stedets dyreste rødvin – blir du kvitt en million kroner iløpet av fire flasker, men du kan innånde atmosfæren og spise deg god og mett for 1000-lappen og da har du også råd til et par pils til maten.

Prisnivået i London er ikke lenger så mye rimeligere enn i Oslo. En halvliter på en tradisjonell pub koster fra 20-30 kroner litt avhengig av stedets beliggenhet og profil. Du får fish and chips for 70-80 kroner og en flaske vin koster fra 100 kroner og oppover…

Reise
Vi fant frem til billigst mulig reise ved hjelp av nettstedet www.solfaktor.no. Solfaktor er en praktisk søkemotor for å finne rimelige feriereiser og du kan også søke direkte på for eksempel flyreise og overnatting.

Overnatting
Via www.solfaktor.no fant vi også fire stjerners hotellet Corus Hotell Hyde Park til en rimelig pris sett i forhold til beliggenhet og standard. Rommene er innredet av Laura Ashley og en hyggelig overraskelse foruten alt du kan forvente av et frestjerners hotell var at de også hadde Playstation som standardutrustning på hotellrommene. Hotellet ligger “vegg i vegg” med Hyde park med gangavstand til blant annet Marble Arch og “speakers corner”, handlegatene Oxford Street og Knightsbridge, Notting Hill og markedet Portobello Road. Du kan også lett spasere bort til Paddington Station og derfra hoppe på Heathrow Express når du en dag må hjem til Norge…

Om du vil kan du selvfølgelig også reise ned og finne et overnattingssted i London, men det vil vi ikke anbefale om du ikke er svært godt kjent. Prisene som oppgis på veggen i hotellene er gjerne dobbelt så høye som de du kan skaffe deg ved å bestille reise og opphold på forhånd.

Regn med minst 600 kroner pr natt for et ett til tre stjerners hotell om du forhåndsbestiller. Bestiller du ”i døren” må du fort ut med det dobbelte for samme rom. Du kan selvfølgelig også bo på ungdomsherberger til 150 kroner natten midt i sentrum om du liker å dele rom og utveksle erfaringer med ukjente.(desken.no)

Sjekk før reisen

www.solfaktor.no
www.startour.no
www.timeout.com/london
www.onealdwych.com
www.corushotels.com/hotel.asp?hotelID=3
www.reisenett.no
www.reiseliv.no

Din redaksjonelle samarbeidspartner.Nyheten er lagt inn av: Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no