annonser her

Hva er verd å se i Norge?

Kjeragbolten, en utfordring

Reisenett gir deg forslag til hva som er verd å se som Turist i Norge.

Trollstigen
Trollstigen er en favoritt. Å kjøre opp veien som sitter klistret i fjellsiden er veldig imponerende. Når en stopper ved fossen, får en flott overblikk over veien en har kjørt, og en skjønner hvorfor den heter Trollstigen der den slynger seg nedover. Kjører en over fjellet til Valldal, vil en i mai og juni, evt. juli, kunne oppleve å kjøre i strålende solskinn mellom 2-3 meters brøytekanter av sne.

Fjordopplevelse
Ferjeturen Geiranger-Hellesylt er en av de beste fjordopplevelsene.
Fjorden er til tider svært smal med høye fjell på begge sider, og en ser mange fosser, blant annet Syv Søstre. Ferjeturen er forholdsvis kort, og med den vakre naturen rekker en ikke å kjede seg. I nærheten av Geiranger ligger utsiktspunktet Dalsnibba, som virkelig er en naturperle, vel og merke i klart vær. En kommer opp i ca 1500 moh. og får en fantastisk utsikt.

Fjellovergang
Sognefjellsveien er en av de fineste fjellovergangene, f.eks. kan en reise fra Lom til Skjolden. Her vil en være på 1200 moh. for 45 minutter senere å komme ned til Sognefjorden og dermed 0 moh. Det er spesielt imponerende med fargene, de ville dyrene en noen ganger ser, snøen (sommerskisenter), eller bare rett og slett en den rene helheten av vakker natur. Noe som absolutt kan anbefales i tilknytning til dette området, er en dagstur som starter på Juvasshytta i Bøverdalen, hvor en går med brefører til Galdhøpiggen.

Hardanger
Hardangerfjorden er et must. En kan reise med bil langs fjorden, besøke små tettsteder som Norheimsund, ta ferjeturere, men favoritten er å kjøre sjøfly over fjorden ( det er mange som tilbyr sjøfly her). Da får en et imponerende inntrykk av fjorden og fjellene rundt, og en kan jo også se Folgefonna.

Stalheim
Stalheimskleiva er litt i samme sjangeren som Trollstigen; naturen er vakker men mindre vill, og veien er like slyngete og farlig.

Briksdalsbreen
Den mest kjente attraksjonen i Stryn er Briksdalsbreen. Gjester fra hele verden besøker årlig denne vakre brearmen som ligg så vakkert til mellom brusande fossefall og høge fjelltopper.

Ålesund
Utsiktspunktet Aksla ved Ålesund er nydelig i pent vær. Da kan en se Ålesund by (Jugend-stilen får full uttelling i dette perspektivet) og alle øyene utenfor - øyer og hav så langt øyet rekker.

Lofoten
Fantastiske og vakre Lofoten kan oppleves på mange måter. Naturen og dyrelivet er mangfoldig og rikt. Spennvidden gjennom årstidene er stor fra midnattsol til vinteralper. Fiske og rorbu ferie et en opplevelse som stadig flere benytter seg av.
I naturskjønne opplevelser oppleves fisketurer som gir grunnlag form sanne fiskehistorier. Men husk de største blir alltid igjen.

Kjeragbolten
Vil dette bli alternativet til å gå Besseggen? frister det med 1000 meter fritt fall når du står inneklemt mellom to fjellsider er Kjeragbolten en naturopplevelse av de sjeldne.Nyheten er lagt inn av: Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no