annonser her

Ny båt til Danmark

Den nye båten, Pearl of Scandinavia

Fast veiforbindelse til tross – ”Danskebåten” holder koken. Fortsatt er båten et rimelig og ikke minst behagelig alternativ til kontinentet. Og til sommeren kommer det ny båt - Pearl of Scandinavia!

I januar 2001 kjøpte DFDS Seaways det hittil største passasjerskipet til sin flåte. Med en kapasitet på hele 720 lugarer overgår det alle tidligere skip i flåten og blir dessuten det største hotellet i Danmark. Skipet har seilt med asiatiske cruisepassasjerer. DFDS Seaways bevarer i sitt ambisiøse ombyggingsprogram det beste av skipets asiatiske luksus, men tilfører det dessuten en lang rekke forbedringer. m.s. PEARL OF SCANDINAVIA blir skipets nye navn, og den totale investering inklusive ombyggingsprogrammet med vekt på passasjerkomfort, vil løpe opp til 800-850 mill. DKK. Et helt nybygget skip i denne klasse og størrelse ville hatt to og et halvt års leveringstid.

Klar til midtsommer.Skipet ombygges på verfter i Ålborg og Hamburg og vil være ferdig til navngiving og innsettelse på ruten Oslo-Helsingborg/København den 26 juni 2001 I den sammenheng vil det være et større arrangement på Kvæsthusbroen i København etterfulgt av premiereseiling.

Kinesisk Restaurant ? Plast og chrom er populærtDet skinner flott og er lett å gjøre rent. Billig er det sikkert også, - og da får det ikke hjelpe at det ser litt ”harry” ut. Båtene ser nå en gang slik ut. Men hva kan vi vente oss av det nye skipet ? Kommer båten til å se ut som en kinesisk restaurant ? Vi vet ikke, - men som selskapet selv sier: - ” På den måten blir Østens luksus kombinert med de skandinaviske passasjerers behov” , hva nå det måtte bety.

Resiselysten er på topp Og fortsatt tar folket båten til Danmark. Det viser ikke bare selskapenes egne statistikker. Også tollvesenets lister viser at reisegleden er på topp F.eks ble det beslaglagt 15.817 liter vin på danskebåten i år 2000. En økning på ca 50 prosent. Hvis du er av den nysgjerrige sorten som også ønsker å vite hvor mange fugleegg (som er smuglet, - kan du kikke på disse sidene: http://www.toll.no/statistikk/beslagsutvikling.html)
Her får du komplett liste over beslaglagt gods.

Møter - konferanser - kongresser.
Stadig flere har oppdaget at to av Nordens beste konferansesentra faktisk seiler mellom Oslo, Helsingborg og København. Og etterhvert har vi fått mange «stamarrangører». De vet at alle de fasilitetene man trenger for å avvikle et godt arrangement er på plass. De vet at staben ombord gjør alt - og litt til - for at alt skal klaffe. De vet at de maritime omgivelsene virker inspirerende - og at det faktum at man befinner seg mer eller mindre utenfor rekkevidde av forstyrrende elementer hever kvaliteten. De vet at rammen rundt den sosiale delen av arrangementet er førsteklasses - og at du knapt finner bedre spisesteder i land. De vet at prisen er særdeles gunstig. Og de vet også at man får med seg mer enn økte kunnskaper og minner hjem fra turen. Tax-free posene er imidlertid kun å betrakte som en hyggelig bonus.

m.s. PEARL OF SCANDINAVIA
Fakta om m.s. PEARL OF SCANDINAVIA.
Byggeår: 1989
Bruttotonn: 40.000
Lengde: 176,8 m
Bredde: 29,6 m
Fart: 21 knop
Antall passasjerer: 2.100 i 720 lugarer
Konferansekapasitet: 500 gjester
Antall biler: ca. 365 personbiler
Maskiner: 4 x Wärtsila-Sulzer

DFDS SeawaysNyheten er lagt inn av: Jesper Enerstvedt & Carl Petter Sky <epost@reisenett.no> Tilbake

© 1995 - 2020 Reisenett.no